Stropkovčan nedal prednosť kamiónu, zomreli traja ľudia

10.01.2006 Stropkov

Prešov/Stropkov/Humenné 10. januára (TASR) - Tri ľudské životy si vyžiadala dnešná dopravná nehoda v Stropkove na križovatke ulíc Chotčanská a Šarišská.
Krajská policajná hovorkyňa v Prešove Magdaléna Fečová informovala, že podľa policajného preverovania 23-ročný vodič osobného auta Škoda Octavia jazdiaci po vedľajšej ceste do centra mesta na križovatke nedal prednosť nákladnému autu. Prednou pravou časťou narazil do strednej časti prívesu kamiónu, za volantom ktorého sedel vodič z Poľska.
Pri nehode 40 minút po polnoci vodič octavie zomrel na mieste na následky zranení. Podobný osud postretol jeho 41-ročného spolujazdca zo Stropkova. Ďalšia spolujazdkyňa, 17-ročné dievča z Tisinca, zraneniam podľahla ráno vo svidníckej nemocnici. Jediný muž z osádky auta, 23-ročný Stropkovčan, zrážku prežil, bude sa liečiť približne tri mesiace.
Policajti nezistili požitie alkoholu vodičom kamiónu. U nebohého vodiča je nariadená súdna pitva, jej výsledky by mali odpovedať na otázku, či pil alkohol.
Osobné auto je úplne zdemolované, škodu odhadli na pol milióna Sk. Na prívese vznikla škoda 10 tisíc Sk.
Policajný vyšetrovateľ zo Svidníka začal dnes trestné stíhanie vo veci zločinu usmrtenia.
Popoludní v pondelok 9. januára usmrtil 34-ročný muž z obce Kolbovce v okrese Stropkov autom Fiat Punto 48-ročného Humenčana. Prechádzal cez Nemocničnú ulicu v Humennom mimo priechodu pre chodcov. Podľa policajného preverovania sa vodič počas jazdy plne nevenoval vedeniu vozidla a pravou časťou vozidla zrazil chodca. Chodec utrpel ťažké zranenia, ktorým po prevoze do nemocnice podľahol.
Požitie alkoholu u vodiča policajti nezistili, humenský vyšetrovateľ ho však obvinil pre prečin usmrtenia. Na vozidle vznikla škoda 30 tisíc Sk.
 

Vyberte región